מעשר ראשון ללויה הנשואה לישראל

השאלה: שלום לכבוד הרב! האם אפשר לתת מעשר ראשון לישראל שאשתו לויה? (כזרוע לחיים וקיבה, שאפשר - חולין קלא:-קלב., שו"ע יו"ד סימן סא סעיף ח)? שמעתי בשם רב ישוב אחד שהורה שאפשר. אשמח לדעת מה דעת הרב/המכון בענין זה. תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ד אב תשע"ו 18:50

בס"ד

שלום וברכת ד'

המנחת חינוך (שצה) כתב שאפשר לתת ללויה הנשואה לישראל. ובתורה מציון (ח"ד סי' כ) כתב שכך נהגו על פי הוראת הגרש"ס זצ"ל. ועיין ישועות מלכו (יו"ד סי' סה) ובספר המעשר והתרומה (פ"א הערה מה בבית האוצר).

והמנהג הלכה פסוקה היא.