גוג'י ברי ומצוות מעשרות

השאלה: שלום 1.רציתי לשאול לגבי ערלה בגוגי ברי שאלתי על הגוגי ברי ואמרו לי שיהיה תשובה בהמשך ורצתי לשאול אם הגיע תשובה. 2.ורציתי לשאול אם צריך לעשר עלי תה מהגינה ואיך בגלל שזה יהיה הרבה פעמים פחות משווה פרוטה תודה בנימין ניסים

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ג אב תשע"ו 23:25

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. עדיין לא קבלנו תשובה בכתב מהמומחים לגידול צמח זה. בכל אופן זה ירק רק לפי שיות הספרדים שכל המניח מזריעה עד לשלב פרי תוך שנה איננו עץ אלא ירק.

ב. אפשר להפריש על פרוטה חמורה (למוניי בית האוצר יש פרוט החמורה). כמו כן אפשר להפריש מראש, עיין במאמרי אודות הפרשה מראש (אפשר לחפש בגוגל הפרשה מראש עמיחי). שם הבאתי נוסח להפרשה מראש מהתלוש על המחובר.

שבוע טוב